Ερωτας αλά ισπανικά (2014)

(Ocho apellidos vascos)

Σκηνοθεσία : Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο

Ενας περιπετειώδης έρωτας με αστεία απρόοπτα όχι μόνο λόγω διαφορετικών χαρακτήρων αλλά και τοπικιστικών αντιθέσεων.

Ένας νότιος και μια βόρεια, ο Ράφα από την Ανδαλουσία και η Αμάια, που είναι Βάσκα θα γνωριστούν, θα κοντραριστούν και θα κοιμηθούν μαζί ένα βράδυ στη Σεβίλλη. Την άλλη μέρα εκείνη θα φύγει για να επιστρέψει στα μέρη της ξεχνώντας τη τσάντα της. Εκείνος τσιμπημένος μαζί της θα ταξιδέψει για να τη βρει.

Δύσκολη η πολιορκία σε… ξένο έδαφος. Η υπερήφανη Αμάϊα (την έχει εγκαταλείψει ο πρώην αρραβωνιαστικός της) εξαιτίας του αυστηρού πατέρα της που έρχεται να τη βρεί, θα πείσει τον Ράφα να παίξει το ρόλο του αρραβωνιαστικού. Ο ήρωάς μας θα μπλέξει για τα καλά (έως και σε πολιτικό αντάρτη θα μεταμορφωθεί).

Οι αντιθέσεις των χαρακτήρων, τα μπερδέματα κι οι παρεξηγήσεις, οι διαφορετικές  νοοτροπίες Ισπανών και Βάσκων (πιο ανέμελοι και θορυβώδεις οι πρώτοι, πιο σοβαροί και καχύποπτοι οι δεύτεροι), όλα αυτά σατιρίζονται με δεξιοτεχνικό τρόπο αποσπώντας το γέλιο και το ενδιαφέρον του θεατή. Στους βασικούς ρόλους απολαυστικό το ζευγάρι Κλάρα Λάγο-Ντάνι Ροβίρα κι εξίσου καλοί οι καρατερίστες Κάρμεν Μάτσι, Κάρα Ελεχάλδε.