Η ατζέντα του δεκαπενθήμερου (1-15 Δεκεμβρίου 2016)

Ο Vidalart εγκαινιάζει τη στήλη συνεργασίας «ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ με δυο εκλεκτές πέννες θηλυκού γένους. Η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη γράφει για την απόλαυση της ανάγνωσης και την επιλογή βιβλίων. Η νομικός-αρθρογράφος Μαρία Σταματιάδου γράφει για την κυρία Φανή, μια σοφή λαΪκή γυναίκα της Ουρανούπολης.
Τα υπόλοιπα θέματα αυτού του δεκαπενθήμερου :

  • Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ένα άρθρο και μικρές προσωπικές μνήμες για τον πρωτοπόρο σκηνοθέτη και σεναριογράφο του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Τζαβέλλα μ’αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του και τα σαράντα από την εκδημία του.
  • Στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ το μυθιστόρημα της Αυστραλέζας Μ.Λ.Στέντμαν «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» που έγινε και ταινία.
  • Στο ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ δύο θεατρο-επιλογές, η μία για το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καγκουρώ» στο θέατρο Σταθμός και η άλλη για το έργο του Λεωνίδα Προύσαλη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη» στο θέατρο Χορν.
  • Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ οι γαλλικές ταινίες «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι» του Ντάνι Μπούν και «Η αγάπη δεν έρχεται μόνη» του ΤζέΪμς Χιούτ.
  • Στα ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ το άρθρο του Γιάννη Τριάντη «Μεταξωτοί άνθρωποι» και μια μαρτυρία για το ελληνικό φιλότιμο τα παλαιότερα χρόνια από το βιβλίο της Τίτσας Πιπίνου «Οι γυναίκες της Δωδεκανήσου».