Η ατζέντα του δεκαπενθήμερου (1-15 Ιανουαρίου 2017)

Στις στήλες ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ και ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ, ένα μικρό αφιέρωμα στον Μάριο Πλωρίτη, μ’αφορμή τα δέκα χρόνια από την εκδημία του. Ενα άρθρο για την προσωπικότητά του, η ανέκδοτη ομιλία-«απολογία» του στην ΕΣΗΕΑ, δύο επιφυλλίδες του περί τέχνης («Νεωτερισμοί» και αρχαίο δράμα η μία,  Εμετο-μοντερνισμοί η άλλη).

Στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, τα δύο αξιοδιάβαστα σύγχρονα μυθιστορήματα της Βρετανίδας ΡέΪτσελ Τζόϊς, «Το απίστευτο προσκύνημα του Χάρολντ ΦράΪς» και «Για δύο δευτερόλεπτα».

Στο ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, το αμερικάνικο έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» στο θέατρο «Εμπορικόν» και η γαλλική κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ «Δείπνο ηλιθίων» στο θέατρο «Κάππα».

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ, δυο νόστιμες κομεντί, η γαλλική ταινία του Λορέν Τιράρ «Στάσου στο ύψος σου» και η αργεντίνικη του Αριελ Γουινογκραντ «Χωρίς παιδιά».

Στο Ο VIDALART ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, o καινούργιος, δεύτερος κύκλος ομιλιών Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Συμμετέχουν οι Μελέτης Μελετόπουλος (ιστορικός-κοινωνιολόγος), Νάνση Τουμπακάρη (μουσικοπαιδαγωγός), Ιάκωβος Μαρτίδης (ψυχοθεραπευτής), Παναγιώτης Σαϊνατούδης (ιδρυτής του ΠΕΛΙΤΙ).

Στο ΜΥΘΟΙ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ, «Το παραμύθι των αποτυπωμάτων» από τη Βραζιλία, μια αλληγορική ιστορία μεταφυσικής αναζήτησης.

Καλή Χρονιά αφυπνιστική χωρίς… δεξιστερές αυταπάτες, με όνειρο δεμένο στο κουράγιο. Με λιγότερες απώλειες και περισσότερες αγκαλιές.Με λιγότερη τοκογλυφία και περισσότερη ανθρωπιά. Θαρσείν χρή* ταχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον (θάρρος χρειάζεται*ίσως αύριο να’ναι καλύτερα) Θεόκριτος (3ος αιώνας π.Χ)