Η ατζέντα του δεκαπενθήμερου (16-31 Δεκεμβρίου 2016)

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, η προσωπικότητα του Πέτρου Φυσσούν, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, φωτίζεται μέσα από μια συνέντευξη που του είχε πάρει ο γράφων το 2001.

Στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, που κάνει ενίοτε τις…υπερβάσεις του, το πολιτικοκοινωνικό δοκίμιο του Γιώργου Καραμπελιά «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς –η Υπέρβαση».
Ακόμη το βιβλίο-οδοιπορικό του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες «Στην καρδιά της Κούβας».

Στο ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, μία περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, σε τέσσερις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Στην Αθήνα, το κουβανέζικο έργο του Εντουάρντο Ματσάδο «Η μαγείρισσα» στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα».

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ, η ισπανόφωνη ταινία του Γάλλου Λοράν Καντέ για την Κούβα με τίτλο «Επιστροφή στην Ιθάκη» και η γαλλική του Αλέν Ρενέ «Αγαπώντας, πίνοντας και τραγουδώντας».

Στις ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ, ο φιλόλογος, ποιητής- συγγραφέας Μιχάλης Λεβέντης δίνει το στίγμα του τελευταίου του βιβλίου «Των ορατών και των αοράτων» περί μνήμης, απώλειας, καλού και πίστης.

Στα ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ, δυο μικρά συγκινητικά αφηγήματα του Μιχάλη Λεβέντη με τίτλο «Η Ερω» και «Ο Στρατάκης». Ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός γράφει για τα…μαγαρισμένα Χριστούγεννα στα σχολικά βιβλία.

Στην καινούργια στήλη «ΜΥΘΟΙ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ», δυο μικρές ιστορίες στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.

O Vidalart εύχεται σ’όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, κουράγιο, αγάπη