Μήπως είσαι ο τύπος μου ; (2014)

Pas son genre
Σκηνοθεσία : Λουκά Μπελβό

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας με μια επαρχιώτισσα κομμώτρια ; Μπορεί ο έρωτας να κρατήσει δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους με τόσο διαφορετικά γούστα και διαφορετικές καταβολές ;

Μια γαλλική ταινία, καλόγουστη και γλυκόπικρη, που εστιάζει στην ερωτική σχέση δυο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων.

Ο Κλεμέν είναι ένας διανοούμενος καθηγητής και συγγραφέας φιλοσοφικών δοκιμίων που διορίζεται ξαφνικά στην επαρχιακή κωμόπολη Αράς. Η Τζένιφερ είναι μια νόστιμη κομμώτρια, χωρισμένη, που περνάει τον ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά, βλέποντας αισθηματικές ταινίες και ξεδίνοντας σ’ένα κέντρο τραγουδώντας καραόκε.

Εκείνος θα πάει για κούρεμα, θα τη γνωρίσει, θα την φλερτάρει και θα δημιουργήσει σχέση μαζί της για να περνάει καλά το χρόνο του στην επαρχία. Θα προσπαθήσει επίσης να τη μυήσει στην καλή λογοτεχνία, να της δώσει ερεθίσματα για κάτι διαφορετικό.
Εκείνη, αυθόρμητη και γήΪνη θα θελήσει να τον πλησιάσει, να τον καταλάβει παρά το χαμηλό της μορφωτικό επίπεδο. Θα θελήσει να τον μυήσει στις λαϊκές διασκεδάσεις της. Το πολιτισμικό χάσμα όμως μεταξύ τους μοιάζει αγεφύρωτο.

Χαμηλόφωνη ταινία που αναδεικνύει αυτό το παράξενο κι αταίριαστο ζευγάρι με την Εμιλί Ντακέν να πλάθει υπέροχα αυτή την επαρχιώτισσα κομμώτρια με τα πηγαία και γνήσια αισθήματά της και τον Λοϊκ Κορμπερί να ακολουθεί ως εγκεφαλικός και ψυχρός καθηγητής, που, αν και τσιμπημένος, έχει βολευτεί μ’αυτή τη σχέση.