Μπουένος Αϊρες σ’αγαπώ (2011)

(Superclasico)

Σκηνοθεσία : Ολε Κρίστιαν Μάντσεν

Μια έξυπνη και καλοκαμωμένη κωμωδία με δανέζικη υπογραφή γυρισμένη στη μακρινή Αργεντινή όπου σφύζει το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο.

Ενας Δανός μεσήλικας, ο Κρίστιαν βρίσκεται σε άσχημη  επαγγελματική και αισθηματική κατάσταση. Η κάβα που διατηρεί  πάει για κλείσιμο και η αεράτη γυναίκα του Αννα, που τον έχει εγκαταλείψει, ζεί στο Μπουένος Αϊρες (εργάζεται ως ατζέντισσα ποδοσφαιριστών έχοντας ερωτικό σύντροφο έναν πλούσιο και έξω καρδιά ποδοσφαιριστή, τον Χουάν Ντίας).

Φεύγει λοιπόν και πάει να τη βρεί για να υπογράψουν τα χαρτιά του διαζυγίου παίρνοντας μαζί τον μελετηρό και εσωστρεφή γιό τους (κατά βάθος επιθυμεί να τα ξαναφτιάξει με τη γυναίκα του).

Κρασί, ποδόσφαιρο, τάνγκο, λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, έρωτας, όλα μπερδεύονται γλυκά και απελευθερωτικά για τον μπαμπά και γιό με την ευρωπαΪκή ψυχρή νοοτροπία.

Μια ταινία που βγάζει γέλιο  και συγκίνηση μ’αυτό το έντονο κοντράστ δύο διαφορετικών νοοτροπιών ξεναγώντας μας στην αργεντίνικη πρωτεύουσα με τους παθιασμένους, αισιόδοξους και τρελούτσικους κατοίκους της. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έξοχοι οι Αντερς Μπέρτελσεν, Πάπρικα ΣτέΪν, Αντριάνα Μασκιαλίνο, Σεμπάστιαν Εστεβάνεζ.