Στάσου στο ύψος σου (2016)

Un homme a la hauteur
Σκηνοθεσία : Λορέν Τιράρ

    Πόσο επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας, από τον κοινωνικό μας περίγυρο σε σχέση με τις προσωπικές επιλογές μας ; Τι συμβαίνει όταν η εξωτερική εμφάνιση κάποιου ξεπερνάει τα στάνταρντ του…φυσιολογικού με τα οποία έχουν συνηθίσει οι άλλοι αλλά κι εμείς οι ίδιοι ; Τι ρόλο παίζει ο έρωτας σε μια τέτοια περίπτωση ;
    Μια τρυφερή γαλλική ταινία καθόλου αφ’…υψηλού, που με ανάλαφρο τρόπο θίγει και σοβαρά πράγματα, προσφέροντας στο θεατή γέλιο, συγκίνηση, προβληματισμό γύρω από μια απρόσμενη ερωτική σχέση.
    Η ΝταΪάν είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος, γοητευτική, δυναμική, γυναικάρα με τα όλα της. Μόλις έχει χωρίσει από τον άντρα της με τον οποίο είναι συνεργάτες στο δικηγορικό τους γραφείο. Ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που έχει βρει το κινητό της σ’ένα εστιατόριο θα την κολακέψει απρόσμενα. Τη φλερτάρει τηλεφωνικά με χιούμορ, ευγένεια, δυναμισμό και την πείθει να συναντηθούν για ένα καφέ. Όταν συναντηθούν θα πάθει σοκ. Εκείνος είναι κάτω από 1.50 ύψος, σχεδόν νάνος.
    Ο Αλεξάντρ είναι ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας, γυμνασμένος, ευγενικός που παλεύει με περηφάνεια και γενναιότητα αυτό το εκ γενετής μειονέκτημά του (χήρος, μ’έναν νεαρό γιό κανονικό σε ύψος, με τον οποίο έχει μια καλή σχέση).
    Τα απρόοπτα συμβάντα και προβλήματα σ’αυτή την φαινομενικά αταίριαστη σχέση και πως το εισπράττει ο κοινωνικός περίγυρος της γοητευτικής δικηγόρου,θα τα δείτε ταξιδεύοντας όμορφα και γλυκά με δυο εξαίσιους πρωταγωνιστές. Είναι ο απολαυστικός… κοντούλης Ζαν Ντιζαρντέν (με τη βοήθεια έξυπνων τρικ και ενός αθέατου ντουμπλέρ) και η σαγηνευτική Βιρζινί Εφιρά.