Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός
(πανεπιστημιακός καθηγητής Φιλοσοφίας)

Στην Ελλάδα, (αντίθετα με άλλες χώρες στην Ε.Ε.) δεν έχει αναδειχθεί ακόμη κάποιο αξιόπιστο κίνημα ή κόμμα που να αντιστρατεύεται ταυτόχρονα στον μεταναστευτικό εποικισμό και στην παγκοσμιοποιητική εξουσία των Βρυξελλών. Αν αυτό δεν συμβεί, η Ελλάς θα παραμείνει πιόνι των εξελίξεων μέσα και γύρω από αυτήν.

Είναι απολύτως αναγκαίο να κατανοήσει τάχιστα η βάση της Ελληνικής αριστεράς, αποστασιοποιούμενη από τις παγκοσμιοποιητικές ηγεσίες της, ότι διεθνιστικό καθήκον δεν είναι να φέρεις τον τρίτο κόσμο στην Ελλάδα, αλλά να πας στις χώρες τους να πολεμήσεις για την ανατροπή των συνθηκών εκεί. Ταυτοχρόνως να συντρίψεις μέσα στις δυτικές χώρες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρέους και εκμετάλλευσης, και να θέσεις φραγμούς στην πλανητική εξουσία των πολυεθνικών εταιριών.

Αυτό μπορεί και οφείλει να πράξει η αριστερά των δυτικών μητροπόλεων : Να ελευθερώσει την Δύση και τον Τρίτο κόσμο μαζί με αυτήν. Επίσης πρέπει η αριστερά να ενηλικιωθεί  ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του 19ου αιώνα –όπως αυτήν του κομμουνιστικού μανιφέστου – ότι τάχα οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα και να συνειδητοποιήσειτο προφανές, ότι το κεφάλαιο είναι αυτό που δεν έχει πατρίδα – και αυτός είναι ο λόγος που θέλει να καταστρέψει τις πατρίδες των άλλων.

Η πατρίδα είναι το πραγματικό σχολείο του Ανθρωπισμού, της Συμπάθειας η οποία ξεκινάει από τους οικείους για να φτάσει στα όρια της Ανθρωπότητας. «Αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου προκειμένου να αγαπήσεις τάχα την Ανθρωπότητα, θα διαπιστώσεις ότι έχεις γίνει ανίκανος να αγαπήσεις οτιδήποτε» (Καζαντζάκης).

Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα είναι ανθρώπινο δικαίωμα ! Προστατέψτε την πατρίδα σας, προστατέψτε τον Ανθρωπο ! Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς το συνανήκειν. Μην καταδεχθείτε να γίνετε θύματα του ευρωπαϊκού μηδενισμού. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως δικαιώματα του εκριζωμένου ατόμου είναι απάτη.

Εχεις ως άνθρωπος δικαιώματα αν προηγουμένως έχεις απαρνηθεί την προϋπόθεση της ανθρωπινότητας, δηλαδή την πατρίδα σου ; Δικαιώματα του ανθρώπου χωρίς άνθρωπο ; Τι δικαιώματα έχει ο άνθρωπος που δεν είναι άνθρωπος ; Ισως δικαιώματα του ζώου. Αλλά από ποιόν θα προστατεύονται μέσα στο ζωϊκό βασίλειο τα δικαιώματα του ανθρώπινου ζώου ; Όχι πάντως από τα άλλα ζώα. Αυτά αναγνωρίζουν μόνο το δίκαιο του ισχυρότερου. Το ίδιο δίκαιο θα ισχύει και για το ανθρώπινο ζώο.

Όμως το δίκαιο του ισχυρότερου είναι επακριβώς εκείνη η τάξη πραγμάτων που ο άνθρωπος όσο ήταν Ανθρωπος, πάσχισε να ανατρέψει με την πνευματική σύλληψη των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Πατρίδα μας είναι η Ελλάς, πνευματική πατρίδα της ιδέας του Ανθρώπου που ασπάσθηκαν οι λαοί της Ευρώπης. Όμως σήμερα η Ευρώπη διοικείται από μια πολιτική ηγεσία σοφιστών εκπαιδευμένων στην μετατόπιση των εννοιών, στην προπαγάνδα και στις μεθόδους του ψυχολογικού πολέμου.

Με εκτελεστικά όργανα πολλές (όχι όλες) προδοτικές κυβερνήσεις και μίσθαρνες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», με συμμάχους τους βαρόνους του κεφαλαίου που ελέγχουν την παραγωγή και τη ροή του χρήματος, οι στρατευμένοι σοφιστές των Βρυξελών μεθοδεύουν, με αμείλικτη συνέπεια, την δημογραφική, πολιτική και πολιτισμική μετάλλαξη της Ευρώπης εις άλλον είδος.

Οι πλέον προδοτικές απ’όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης είναι οι ελληνικές από την εποχή του Σημίτη και μετά. Προδοτική είναι η κυβέρνηση που με δόλο υπηρετεί την παγκοσμιοποίηση ενώ η εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες είναι να υπηρετεί το έθνος και τον λαό.

(απόσπασμα από το δοκιμιακό βιβλίο του «Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση”)